CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

ZWEETSPOORPROEF C

Zaterdag 25 januari vond de Zweetproef C plaats in de omgeving Weert. De C proef is een spoor van 500 meter lang en 40 uur oud. Enige ervaring is wel gewenst om deze proef tot een goed eind te brengen.
De 8 deelnemers en 2 keurmeesters waren om 8 uur uitgenodigd te verzamelen bij de Goudrenet in Weert. Helaas bleek deze dicht te zijn, dus werd het koffie op de parkeerplaats. Jammer, nog een beetje opwarmen was wel fijn geweest op deze koude dag. 
Na de koffie en de loting vertrok het gezelschap naar het proeventerrein waar een ieder op zijn beurt zijn of haar spoor liep met de keurmeesters John Feijen en Toon Mennen in hun kielzog. Er deden 3 Chessen, 1 Wetterhoun, 1 Bayerische Gebirgschweisshund, 1 Duitse Wachtelhond, 1 Grote Münsterlander en 1 Dashond korthaar mee. 
3 combinaties wisten bij het eindstuk te komen. De andere combinaties lukte dit helaas niet. Zij hadden teveel last van verleidingen. 
Een 1e plaats U met 92 punten was er voor Tanja Hesen en Port West Trisha, 2e plaats U met 85 punten voor Rob van Prooijen en Columba Czarci en een 3e plaats ZG met 75 punten voor Carianne Baas met Jex and Chezz Amazing Bright Star.  Keurmeesters en deelnemers dank dat jullie deze dag weer hebben doen slagen! En speciale dank aan Ewoud en Mieke die mijn aandeel in het geheel hebben overgenomen zodat ik met mijn Teckels kon deelnemen aan een jachtdag. 

Cathy Brouwer