CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Workshop zweetwerk

Afgelopen zaterdag togen we met een groep enthousiastelingen richting Weert voor een workshop zweetwerk bij John Feijen. De Ches is niet bij uitstek een zweethond maar zeker 1 van de betere retrievers op het zweet.

Nadat er verzameld was bij de Goudrenet en er koffie gedronken was, vertrokken we naar het veld. Daar aangekomen werd er een aanschotplek gemaakt waar alle honden onder de wind naar toe moesten aan de zweetlijn. Voor de meeste honden was dit geen probleem maar het voor de voorjager uit lopen vonden een aantal vreemd evenals de geur van t zweet van grofwild.

Daarna werd er aandacht besteed aan letselherkenning. Wat zie je, hoe voelt het, wat voor schot is het geweest en op welke afstand kan je het aangeschoten wild ongeveer aantreffen of mogelijk helemaal niet. Dit was een zeer interessant onderdeel van de workshop.

Vervolgens vertrok John met mij als helper naar het bos waar steeds 2 voorjagers met hun honden naar toe konden komen.
Voor iedere hond was er een eigen spoor:
verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad was afhankelijk van de afstand, vegetatie en ook of er veel verse lig- en krabplekken waren.

John gaf na afloop nog wat uitleg en vond dat alle honden aanleg voor het zweetwerk hadden. Ria en Gale mochten zelfs nog een breuk in ontvangst nemen!

Uiteraard was deze dag weer voorzien van een voortreffelijke catering zoals het de CBRN betaamt! Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en gezelligheid en ik hoop dat jullie genoten hebben!

Cathy Brouwer-Vogel