CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Verslag workingtest 28 oktober 2017:

Het dooide flink op zaterdag 28 oktober nabij IJsbaan Roowinkel. Prima omstandigheden om daar de jaarlijkse workingtest 2017 te houden. Alle benodigde ingrediënten waren daar voorhanden; bos, water en open veld.
Vanaf 7.30 uur druppelden de deelnemers binnen. Sommige honden keken nog net zo slaperig als hun voorjagers. Als je aan zo’n dag wilt deelnemen, moet je nou eenmaal vroeg uit de veren.

Meestal na twee bekertjes koffie en een nat plakje cake, geholpen door het geleidelijk aan licht worden, beginnen de voorjagers wat spraakzamer te worden en komen de mooie verhalen op gang.

Ongemerkt sluipen de helpers en keurmeesters naar hun “dagverblijf” of in het open veld of ergens in het bos. De terreinen rondom de ijsbaan vormen een schitterend decor om een prachtige workingtest neer te zetten.

De schrijver van dit verslag was in de gelegenheid om zijn ogen en oren eens goed de kost te geven. De stemming in de wachtkamers was overal prima en zeer gezellig. De proeven liepen vlot door. Doordat de C/B2 en de B1 hun eigen locaties hadden was de wachttijd kort. Deze aanpak zorgde er voor dat alle proeven om 14.45 uur klaar waren. Tussentijds waren er al uitslagenlijsten opgehaald bij de diverse proevenlocaties die al konden worden verwerkt op het secretariaat. Om 15.30 uur werd de prijsuitreiking gehouden. Het laatste certificaat was nog maar net overhandigd toen het zachtjes begon te regenen. Dus net voor de bui binnen!

Met de helpers en keurmeesters werd, gezamenlijk, een afsluitend warm buffet genuttigd. Sommige hoofden waren net zo rood als de wijn bij het eten. Onder borreltijd je warme hap nuttigen is toch wel een bijzondere ervaring maar als je hele dag buiten bent geweest is het een stuk makkelijker om weg te werken.

De Chessenclub mocht ook bij dit evenement weer steunen op de enthousiaste medewerking van de Retriever Groep Borculo. De brede grijns die ’s ochtends op de gezichten van deze mensen te bespeuren was, was na afloop ook nog duidelijk zichtbaar. Fantastisch om op zulke vrijwilligers te mogen en kunnen en rekenen.

Fijn om te zien dat er ook steeds meer Chessen deel nemen aan de jaarlijkse workingtest en dan ook nog een mooie puntenlijst weten te scoren. Een prikkel om overige Chesseneigenaren te bewegen om deel nemen aan deze proeven. Kom daarom in februari 2018 naar de ApMapHapdag. Een mooie oefendag voor baas en hond.

Graag tot ziens.

Carel Luiting Maten