CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

WD/WDX/WDQ weekend ACC/CBRN 1e maal in Nederland en 45 jarig jubileum van CBRN

Bijna een jaar geleden ging de aanvraag om de WDXQ testen te houden al de deur uit. Daarop volgde een screening om RD (Regional Director) voor de ACC (American Chesapeake Club) te worden en Jane Pappler/chairman ACC, gaf na mijn benoeming tot RD de toestemming voor de testen.

Samen met het jubileum van onze CBRN planden wij het eerste weekend van juni 2016 in.

Keurmeesters (Bjarne Sørensen/Claudia Breitgoff) werden uitgenodigd en de locatie vastgelegd. Omdat wij ook met de chessendagen altijd vele Oosterburen mogen begroeten is de Waltakke te Lochem een perfekte locatie.

Omdat er in oktober 2016 ook een keurmeestersexamen gepland staat werd er op vrijdagavond een seminar verzorgd door Bjarne Sørensen en Janet Morris. Zaterdag werd er getraind voor de testen zodat de deelnemers alle vragen met de keurmeesters door konden nemen. De testen worden nml. volgens de Amerikaanse richtlijnen gehouden en zijn in tegenstelling tot de ons bekende KJV-proeven bedoeld om niet in wedstrijdverband maar in een ontspannen sfeer het beste van onze honden te laten zien. Zo was er hier en daar best wat verwarring onder de deelnemers omdat wij vastgeroest zitten in wat wel en niet mag en hier de keurmeesters meer kijken naar de aanleg van de honden en daarom soms de ene hond meer kans geven dan de andere.

Zaterdag werd er tijdens de lunch een veiling gehouden wat een daverend succes werd. Vanwege het jubileum hadden we maar eenmalig inschrijfgeld gevraagd. Normaal betaalt een deelnemer per test!

Zondag was het evenals zaterdag een stralende dag en zeker voor de helpers te stralend als je uit de wind stond. De honden bleken er weinig last van te hebben want de resultaten waren bijzonder goed. Hoewel ik mijn uiterste best heb gedaan om alles zo snel mogelijk te laten verlopen liep de laatste hond 's avonds om 20.00 uur nog de laatste test en was de afsluiting rond 21.00 uur.

Niemand had hier echter moeite mee en alle respekt voor de helpers die ook 12 uur op de benen stonden. De keurmeesters hadden ook voor iedereen alle tijd genomen en zo konden wij vele rozetten uitdelen. Na iedereen bedankt te hebben en Carel Luiting Maten de honneurs voor Frans Smeets (onze voorzitter) had waargenomen en mij en Ria Swart in het zonnetje had gezet konden wij huiswaarts.

Hierbij wil ik nog iedereen bedanken die dit weekend tot zo'n succes heeft gemaakt en vooral Frits en Ria Swart die met mij een half jaar meedachten, regelden en voor alles een oplossing hadden.

Joa van der Avort

RD/ACC