CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Champions Trophy 2016

Medio vorig jaar werd ik door de fam. Swart gepolst of de locatie “Erve De Waltakke” in Lochem geschikt zou zijn om een CT te houden. Als liefhebber van Staande Honden was ik natuurlijk op de hoogte van deze super locatie. Dit is de perfecte plek om zoiets te organiseren, niet wetend, wat er nog stond te gebeuren.

Al vlot werden we op de hoogte gehouden over de plannen. Voorbereidende besprekingen en overleg over proeven waren het gevolg. FF later zit je te midden van allemaal retriever-fanaten mee te praten over de CT 2016.

Samen met Gerrit Stomps en deels met Frits Swart hebben we de voorbereidingen in het veld gedaan. Frits mocht als aanstaand deelnemer niet te wijs worden, omtrent de proeven.

Zo werd in kleine commissie de voorbereiding in het veld gedaan, waarbij we vooral praktisch te werk zijn gegaan. ’s-Morgens vroeg werden de helpers geïnformeerd, het wild gesorteerd aan de proeven, zodat op de wedstrijddag eigenlijk alles op rolletjes liep, en ik persoonlijk mij de hele dag kon bezig houden met het maken van een leuke foto-reportage. Onze Frits met Whoopie stelde in deze sterke veldbezetting niet teleur. Whoopie ging als vanouds geheel zelfstandig te werk, en haalde waar mogelijk de apporten binnen. Met een score van 8 uit 12 mocht Frits niet ontevreden zijn. Immers, waar vind je een retriever die op een markeer apport wordt weggestuurd, zich onderweg bedenkt dat er ook nog wel een apport in het bos zou kunnen liggen en vervolgens een ziek ( aangeschoten) haas binnen brengt, die feitelijk nog aangeschoten moest worden. Waar vind je zoiets ??

Bij de prijsuitreiking bleek dat een 3 tal deelnemers alle apporten hadden binnen gebracht. Ook dat gaf een mooi beeld, dat de bedachte proeven goed van niveau waren en toch uitvoerbaar.

Aan het eind van de dag werden we door leden van de JPC gecomplimenteerd voor de fijne wedstrijd dag, die men in het Lochemse had beleefd.

Henk Eggink 

Fotoreportage