CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Chessendag 12 april 2014

Op 12 april 2014 hebben de weergoden een verrassing voor ons in petto. Het is mistig in Oost-Nederland en extra aandachtig rijd ik voorzichtig naar onze nieuwe locatie De Waltakke te Lochem. Wat heeft de familie Swart nu weer uitgezocht? Welke verrassingen heeft de provincie Gelderland nog voor ons in petto na forellenkwekerij, het prachtige wiel in Bornerbroek en de woeste stromen in Borculo? En wie in Zwiep aan de KNJV-proeven heeft meegedaan, kan zich ook herinneren met knikkende knieŽn voor het toch wel brede kanaal te hebben gestaan. Ofschoon Frits iets in zijn snor gemopperd heeft, dat er weinig water is, komen we in de loop van de dag dat kanaal (is het hetzelfde?) of een soortgelijk kaliber tegen.

Maar eerst hebben we natuurlijk de ontvangst. Ruime parkeerplekken, uitstekend onderhouden, prachtig nieuw sanitair, lekkere koffie en heerlijke krentenwegge. Vanwege de mist beginnen we wat later, zodat we het terrein goed op ons kunnen laten inwerken. De week ervoor is er nog nieuw waterwerk aangelegd, de camping ziet er tiptop uit, de liefhebbers kunnen zelfs indoor voetballen, en er is een verrassend goedgesorteerde jachtwinkel. Buiten prachtige locaties, zowel voor de exterieurbeoordeling, de ringtraining, als de werkproeven. Water, bos, weide, het is er allemaal.

Het lijkt wel of de deelnemers en hun honden extra gemotiveerd zijn en de keurmeesters ons het succes en de tijd die daarvoor nodig is, gunnen. Vorig jaar waren er 4 honden door naar de middagproeven, nu 14! Dat vraagt veel van de organisatie en we zien de dames van het secretariaat ís middags regelmatig met paperassen rondlopen om de juiste personen te vinden. Zouden we dat nou met onze smartphones niet handiger kunnen regelen? En zouden alle deelnemers in het vervolg, als ze weggaan, zich ook even willen afmelden bij dat secretariaat. Ondanks dit soort kleine oneffenheden overheerst aan het einde van deze zonnige dag het positieve gevoel. We hebben meer dan 50 Chessen bij elkaar op een prachtige locatie, we hebben de hele dag het heerlijke terras kunnen benutten en als je dan ook nog zoín voortreffelijk buffet krijgt voorgeschoteld, mag je je als voorzitter gelukkig prijzen met een vereniging waar in verhouding tot het totale ledenbestand de meeste retrievers van Nederland aanwezig zijn en waar de algemene ledenvergadering waarschijnlijk het kortste duurt. Overigens zullen we proberen om de meer inhoudelijke zaken op een andere manier met de leden te bespreken, want nu moest het wel erg tussen de soep en de aardappels door.

Desondanks tekent het de goede sfeer in de club dat wij zo veel honden en leden hebben mogen begroeten en zien we weer reikhalzend uit naar de volgende editie! Nogmaals dank aan iedereen die zich weer fantastisch heeft ingezet om deze dag tot een succes te maken en graag tot zaterdag 18 april in 2015!

Frans Smeets