CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Verslag Clubdiplomadag 2018 in Borculo

Op zaterdag 18 augustus werd in Borculo de jaarlijkse Clubdiplomadag gehouden in de schitterende omgeving van de Lebbenbruggedijk. Het was uitstekend “hondenweer” om de proeven te organiseren. Zowel voor hond als baas prima temperatuur om in te werken.

De hele dag heb ik vanaf de zijlijn kunnen meemaken. Een mooie gelegenheid om te zien hoe de voorjagers met hun honden werken. De proeven lagen dicht bij elkaar zodat er niet ver gelopen hoefde te worden.

Opmerkelijk was dat er deze keer heel veel deelnemers uitgingen bij proef F (verloren zoek) ondanks het feit dat er voldoende verwaaiing stond. Zelfs ook onder de wat meer ervaren honden.

De afgelopen hitteperiode had toch wel zijn sporen achtergelaten bij de waterstand van het riviertje de Slinge waar het waterwerk was. Het water stond beduidend lager dan voorgaande keren.

Een mooie afsluiting van de Clubdiplomadag was dat er twee A diploma's uitgereikt konden worden. Net als in het casino had deze beste voorjager twee maal een kans om in te zetten op “zwart”. Hiervoor zette hij zijn twee zwarte labradors in. Zowel de eerste als de tweede plaats in de A gingen naar dezelfde voorjager. Mooie prestatie!

Niet alleen de deelnemers trokken mijn aandacht maar ook de vrijwilligers. Toen ik die helpers allemaal bezig zag, kwam bij mij de gedachte op wat triggert hen nou om altijd weer met volle overtuiging en enthousiasme zich in te zetten om het andere mensen naar de zin te maken. Vroeg uit bed, nooit chagrijnige gezichten, nooit een onvertogen woord en altijd flexibel voor wat betreft de inzetbaarheid.

Tijdens het bezoek aan de diverse locaties heb ik ook geen wanklank gehoord van de deelnemers. Ik liep op met een deelnemer uit Zaandam die voor de eerste keer bij ons deel nam aan een proef. Hij was zeer lovend over de organisatie en gemoedelijkheid waarin de dag verliep. Dat zijn opmerkingen die we graag horen uiteraard.

Namens het bestuur van de Chesapeake Bay Retrieverclub wil ik dan ook mijn volle waardering en respect overbrengen aan alle keurmeesters, helpers en vrijwilligers die deze dag weer tot een succes hebben weten te maken.

Met vriendelijke groet,

Carel Luiting Maten