CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 

 

PRESTATIES


 

Prestaties 2024
Prestaties 2023
Prestaties 2022
Prestaties 2021
Prestaties 2019 en 2020

Prestaties 2018 en 2019

2023

Nimrod 2023

Op zaterdag 11 november werd het 50-jarig jubileum van de Nimrod gehouden op landgoed Mariënwaerdt in Beesd.

In totaal 21 deelnemers beproefden hun geluk en streden om de eeuwige roem om 3 x 3 apporten binnen te halen en daardoor het felbegeerde AA-diploma

Onder de geluksvogels die voor deelname waren uitgenodigd, bevond zich ook Durk van der Heide met zijn Ches, Twirre, met als startnummer 16.

Durk en Twirre haalden 4 apporten binnen. Bij het verlaten van iedere proef kreeg Durk toch het verdiende applaus van de toeschouwers want iedereen realiseert zich dat je als deelnemer onder druk staat. Bovendien geldt voor zo'n groot en belangrijk evenement dat je ook “het geluk van de dag” mee moet hebben. 

Voor iedere deelnemer is het een bijzondere ervaring want als je mee mag doen aan de Nimrod dan heb je veel bereikt en ben je heel ver gekomen. Eigenlijk heb je dan al een beetje gewonnen!

De bodemgesteldheid vanwege de aanhoudende regen van de afgelopen dagen op het landgoed was dan ook Beesd-achtig. Het “waterwerk” begon al bij de inzetplek.

De proeven, vernoemd naar de provincies Gelderland, Zeeland en Brabant, waren voor het publiek goed te volgen.

Aan het einde van alle Nimrod-proeven werd er nog een Jubileumproef gehouden opgedragen aan Frans baron van Verschuer.

Om 18.30 uur werd in de gigantische grote tent op het terrein van het landgoed de prijsuitreiking gehouden.

Volgens de organisatie hebben ca. 5.000 toeschouwers het evenement bezocht.

Om huiswaarts te gaan en het parkeerterrein goed te kunnen verlaten, reden er die dag 3 tractoren rond om de vastgelopen auto's vlot te trekken.

Fotograaf Sanne Romijn/Dog Portrait

2022

De Chessenclub is erg trots op Emile van Zinnicq Bergmann en zijn trouwe Goose.
Zaterdag behaalde deze combinatie hun eerste MAP-A met 555 punten en een derde prijs.
Zondag werd het wederom een feestje voor de combinatie want toen werd de tweede MAP-A binnen gehaald met 510 punten.

Ook Durk van der Heide en zijn Twirre haalden zondag hun eerste MAP-A met 410 punten.

We willen hen van harte feliciteren en gaan er vanuit dit jaar een Ches als deelnemer aan de Nimrod te hebben.

 

2021

Wat is de Chessenclub enorm trots op Gondje van Zinnicq Bergmann en haar Ches Hazel, Yukon's Gold Bennet Lake.
Bij de SJP te Rhenoy behaalden zij het felbegeerde A-diploma.
Voor de eerste keer opgaan voor een A en die dan direct halen is reuze knap en dan ook nog de 2 e plaats halen.
Ga zo door Gondje en Hazel en geniet van dit mooie resultaat.

 

2017

CAC III Zweetspoorproef F van de CBRN  6 december 2017

 

Vandaag, 13 september, togen Jens en ik naar de zweetproef C van de BGV te Weert. Het C spoor is 500 meter lang, 40-44 uur oud, 1 haak met wondbed, 1 natuurlijke haak en 3 verwijspunten. Ik had startnummer twee geloot.
We kregen nog even tekst en uitleg van aspirant-keurmeester Mark van Eekert alvorens we van start gingen. Jens ging goed van start. Al snel kon ik een verwijspunt melden. Vervolgens kwamen we bij het wondbed waar Jens eerst rechtdoor liep, zich herstelde en we linksaf gingen. Daarna een pad over tot we bij een driesprong van wissels kwamen. Jens koos de linker en ik liep mee.....een afroep want hij moest de middelste hebben.
Het kostte me daar wat moeite om hem door de brandnetels te krijgen, maar daarna ging hij weer goed verder. Vervolgens leek hij op de natuurlijke haak te gaan vertelde de gedelegeerde later, maar hij liet zich steeds meer van de wind afzakken en leek "leeg". Op dit open stuk bos heb ik Jens twee keer teruggehaald en opnieuw aangezet. Hierdoor hebben we het derde verwijspunt gemist, helaas. Daarna kwam het eindstuk in zicht.

We hebben het gehaald met een ZG met 68 punten. Een derde plaats. Vier van de acht combinaties zijn bij het eindstuk gekomen. Al met al ben ik  best tevreden met het resultaat voor een "niet"-zweethond en we trainen gewoon lekker verder!
Het was weer reuze gezellig met alle deelnemers en keurmeesters en we troffen het met het weer: alleen maar zon!

Cathy Brouwer en Jens

In het laatste weekend van augustus vertrok ik samen met mijn Ches Holckenhus Just Spotlight Quality, roepnaam Trapper, naar Skaelskor in Denemarken om mee te doen aan de diverse activiteiten die de Deense Chessenclub organiseerde vanwege haar 50-jarig bestaan. Het terrein was verschrikkelijk mooi en we hadden er zin in! We behaalden zowel op de dummytest als de koudwildtest een eerste prijs. Met het behalen van de laatste test kunnen we het certificaat voor gebruikshond aanvragen.

Op zondag startten we ook nog bij de exterieurkeuring en behaalden daar een 1 uitmuntend met CAC in de open klasse.

Al met al een heel gezellig en succesvol weekend.

René Ekhardt en Trapper

 

De Zweetwerkproef

Vorig jaar augustus had ik aan mijn zweetwerktrainer gevraagd of ik Jens ook eens mee mocht nemen. Dat was goed. Na een eerste oefenspoortje gaf hij aan wel potentie in Jens te zien. Het was voor Jens niet helemaal nieuw want hij had incidenteel al wel eens een oefenspoor gelopen met Ewoud. Dus sindsdien zijn we trouw gaan trainen en in overleg besloten we om dit voorjaar eens een proef te starten.
We waren één van de gelukkigen die ingeloot waren op de zweetproef E van de Basset Vendeen Griffonclub in Weert. Vanmorgen liep dus om vijf uur de wekker weer af: het begint zelfs een beetje te wennen! Om zes uur vertrokken naar het verzamelpunt bij de Goudrenet in Weert. Vandaar uit naar het bos. Ik had startnummer zes geloot: de laatste start. Op de verzamelplek in het bos bij een meertje werd een tent opgezet en konden de voorjagers en honden prima vertoeven.

Het was een leuk deelnemersveld: twee Weimaraners, een Basset Fauve de Bretagne, een Steirische Rauhaarbracke, een ruwhaar teckel en een Chesapeake Bay Retriever.
De ochtend verliep vrij vlot dus Jens en ik mochten nog voor de lunch van start. Alle andere deelnemers hadden de breuk al binnen, dus nu wij nog. Bij aanvang van het spoor kreeg ik te horen dat het een onlogisch spoor was....
Eenmaal een stuk op weg ging Jens de verleiding in: er was net een ree over het spoor geweest had een keurmeester gezien. Even een stukje terug gepakt en weer verder door het bos, greppel over en we kwamen bij een wondbed aan waar geen snijhaar meer in zat. Ook het verwijspunt op dit pad was verdwenen. Toen een stuk een graspad uit waarna we bij een weggetje aankwamen. Deze schuin overgestoken en daar zag ik weer een verwijspunt aan de overkant van een greppel. Weer verder door veel dor blad en veel opkomende berenklauw. En boem....daar lag ik. Ik had een stronk die net onder het blad lag niet gezien. Opstaan en weer verder. Slingerend door een perceel tot we weer bij een greppel kwamen. Deze lag vol met blad, ik stap er in en hoppa! Zak tot mijn enkels in de bagger!
Daarna nog een klein stukje en Jens kreeg het eindstuk in de neus. Wat was hij blij! Hij nam het in de vang en bracht het bij me.
Tijdens de prijsuitreiking lovende woorden van de keurmeesters over Jens zijn werkwijze en mijn goede en rustige voorjagen. Als we door blijven trainen, verwachten ze in de toekomst wel meer van Jens te horen! Ik ga er voor.
Nu een mooie U met 85 punten!! Ik ben echt trots op ons: het is een mooie prestatie voor een Retriever!!

Cathy Brouwer en Jens 

2016

Een mooie afsluiting van ons seizoen op de CD dag van de NLV te Ewijk met 75 punten.
Goed voor een 1e plaats.

Monique van Dijk en Ziva

Bij de workingtest van de NLV te Dongen, op zondag 16 oktober, deden Ewoud Brouwer en Jens mee in de A-klasse.
Zij haalden het A-certificaat en behoren nu tot de selecte groep van Chessen die bij een workingtest een A op hun naam schreven.
Wij, de Chessenclub, zijn trots op beiden.

Uitslagenlijst WD-WDX-WDQ 5 juni 2016

Op zaterdag 30 april bij de CD-dag van de LKN te Zeumeren won Adey May's Barbara Ann (Ziva) met voorjager Monique van Dijk de B-klasse met 79 punten.

Monique van Dijk en Ziva

2015

Nadat ik in augustus het C- diploma en in oktober op de workingtest bij de CBRN mijn C- certificaat haalde, met 9 van de 10 dummy's binnen, heb ik met Meggie daarna ook niet stil gezeten. We hebben onder andere nog meegedaan aan 2 werktesten.

Zo hebben we 21 oktober meegedaan met de werktest van jachthondenschool Hunting Dogs van Erik Verzijl uit Dongen. Dat waren leuke praktijk gerichte proeven met wild dummy's.
We hadden ingeschreven op B niveau. Er waren 5 proeven met in totaal 12 apporten.
Er was bijvoorbeeld een walk-up in een spruitenveld, markeren op een geploegde klei akker en een “fox in the hole”.
Leuk was het dat als iets echt niet lukte (en je vroeg erom en het kon) je dan de kans kreeg om je hond toch succes te geven.
Met 9 van de 12 dummy's binnen en een certificaat was ik dik tevreden. Een leerzame, leuke dag, mede door het lekkere weer en de prima organisatie.

Ook hebben we op 30 november meegedaan met de midwinterworkingtest van jachthondenschool Sint Hubertus in de omgeving van Delft. Hier ook weer leuke uitdagende MAP B proeven. Helaas met een stuk minder lekker weer. Regen, later droog, maar erg harde wind (code oranje).
Hier 5 proeven met totaal 10 apporten. Iets meer KJV gericht en gekeurd. Maar we hebben een certificaat gehaald met 9 van de 10 binnen en gemiddeld een 7 per apport.

Met tussen door de teamwedstrijd van de LKN, waar Meggie als C hond al haar apporten heeft gehaald zijn we goed en lekker bezig.

Marian Kroon-zurKleinsmiede

Zaterdag 17 oktober hebben Jens ( Dreamspirit Brave Buddha ) en ik meegedaan aan de Clubdiplomadag van de FRC te Biddinghuizen en behaalden daar een Clubdiploma A met 87 punten.
Dit was ook nog eens goed voor de eerste prijs.

De trotse voorjager,
Ewoud Brouwer

Zondag 18 oktober zijn Whoopi en ik opgegaan voor onze eerste Workingtest-A bij de NLV te Son en Breugel.
Whoopi heeft zich kranig geweerd en aan het eind van de dag zijn we met een mooi A-certificaat huiswaarts gekeerd.

Frits Swart en Old Sam's Whoopi

Op 12 september heeft Belle, Jex and Chezz Amazing Bright Star, van Carianne Baas haar KJV-C diploma gehaald in Strijen.
Een week later op de 19e bij de KJV-proef te Emst heeft Guna, Sedgegrass Gunnin' for Glory, van Mieke Voermans haar KJV-C diploma gehaald. Op dezelfde proef haalde Borre, Jex and Chezz Ahead He Goes, van Carianne Baas zijn KJV-B diploma.

Mieke en Carianne

In het laatste weekend van augustus hebben we meegedaan aan de WD/WDX/WDQ in Denemarken.
Jex and Chezz Amazing Bright Star ( Belle ) haalde de titel WD.
Haar moeder Silvercreek Gila haalde zowel de titel WD als WDX.
Op zondag deden Gila, haar zonen Borre en Tim en dochter Belle mee aan de bijhorende Show. Allen haalden een U. Gila werd 1 e in de Kampioensklasse.
Aan het eind van de show werd Gila de ring weer ingeroepen, want wat schetste mijn verbazing. Ze had de Golden Duck wisseltrofee gewonnen, zijnde het resultaat van de WD,WDX en show bij elkaar opgeteld.
Dus de Deense wisseltrofee staat nu in Nederland.
Dat betekent wel dat we die volgend jaar terug moeten brengen.

Carianne Baas
Jex and Chezz

Old Sam's Whoopi heeft op 6 september mee gedaan aan de 40 uurs Zweetproef Fahrtenschuh ( SchwhKF/40) in Duitsland.
Nadat ze eerder dit jaar al het 40 uurs Zweetspoor (SchwhK/40) met goed gevolg had afgelegd haalde ze nu het hoogst mogelijke aantal punten en de eervolle 1 e prijs.
Will Dokter, haar voorjager bij het zweetspoor, was dan ook zeer tevreden over de prestatie van Whoopi.

De trotse eigenaar van Whoopi,
Frits Swart

Whoopi en haar zuster Indy waren het bij de Clubdiplomadag van de CBRN helemaal eens.
Beiden haalden een A-diploma met 95 punten  en werden daarmee ex aequo eerste.

De trotse Old Sam's zussen en hun voorjagers
Madeleine Meijers en Frits Swart

Bij de eerste KJV-proef van het jaar, in Lunteren, is het raak.
Whoopi en ik halen het door ons felbegeerde KJV A-diploma met 87 punten.

Het trotse team,
Frits Swart en Old Sam's Whoopi

Champions Trophy

Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 28 februari werd de eerste Champions Trophy voor Retrievers gehouden.

Hieraan mochten de  eerste 5 Labradors van de Artemis, de eerste 5 Goldens van de GoldCup en de eerste 5 Flatcoats van de BKB en 1 Ches deelnemen.
De Ches was Old Sam's Indian Summer met haar voorjager Madeleine Meijers.

De CT werd gehouden in Krimpen aan de IJssel, op een prachtig terrein waar vier Nimrod waardige proeven waren uitgezet.
Lange lijnen, veel zelfstandig werk en toch binnen de tijd blijven. We hebben genoten van alle honden, maar toch vooral van Madeleine en Indy die alleen op de eerste proef een steek hebben laten vallen. Bij de andere proeven werden alle apporten correct en mooi binnen gebracht.

Madeleine en Indy van harte gefeliciteerd met jullie prima prestatie!

Frits Swart
JPC- CBRN


 


Top