CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

24 juni 2017

Op de Groene Dagen die werden gehouden in De Steeg in Gelderland op het prachtige Landgoed Middachten was onze vereniging organisator van de Orweja Working Test (OWT) en vertegenwoordigd door een al groeiend aantal hulpvaardige leden die aldaar ook een prachtige stand hadden opgericht waar jachtartikelen te koop waren en voorlichting werd gegeven over ons mooie ras. 

Mevrouw van Zinnicq Bergmann had een aanzetje gegeven tot het verfraaien van de stand met een mooie poster en diverse andere attributen. Een lid had allerlei marktkraam-artikelen meegebracht, de ander had een fraaie fotoreportage in elkaar gesleuteld, en een derde bracht dummies, lokvogels camouflagenetten, boeken etc. Allerlei mensen bemanden drie dagen lang bij toerbeurt de stand. Petje af voor al deze mensen en de prachtige stand. Top!!

Tijdens deze dagen werd er o.a. een wedstrijd gehouden van ganzenborst roken waaraan ons lid Thijs van Leeuwen deelnam. Maar ook de Finale van de Orweja Working Test (OWT) vond er plaats. De top van de jachthonden-rassen, zowel Retrievers als Staande honden, die zich eerder dit jaar hadden gekwalificeerd, streden op het mooie terrein rondom het kasteel om de hoogste plaatsing en de prijzen die daaraan verbonden waren. Vier keurmeesters hadden pittige proeven uitgezet en nadat deze met goed gevolg waren afgelegd mochten de geselecteerde deelnemers in de middag de finaleproef afleggen. Daarna volgden noch twee barrages vanwege gelijke puntenaantallen en de prijsuitreiking. Kortom een prachtige dag waaraan de Chessen helaas nog nooit mochten deelnemen. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt. 

Alle foto's van de stand en de OWT zijn op onze site http://www.chesapeakebayretrieverclubnederland.nl/foto.htm  te vinden