CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Verslag workshop “lijnen lopen” 14 maart 2020

Op de locatie “Vliersche Veld” in Neede werd zaterdag 14 maart 2020 de workshop lijnen lopen gehouden. Het aantal deelnemers aan deze workshop, 9 leergierige Chesseneigenaren, lag ver onder de 100 personen en viel dus ruim binnen de geadviseerde richtlijn van de overheid. Bij aankomst werd er eerst buiten koffie gedronken omdat het, door het aanwezige zonnetje buiten warmer was dan binnen in de schuur.

Onder de professionele begeleiding van Anita Liesting en Bram Schepers werden de Chessen-deelnemers weer even een dagje met de beentjes op de grond gezet.

Meteen al werden we bij de lurven gepakt en werd ons duidelijk aan het verstand gepeuterd hoe we naar de oefenlocatie moesten lopen. Heelwork heet dat.

Later werd helder waarom dat zo belangrijk is. Heelwork dient als basis voor de juiste manier van inzetten bij het vooruitsturen.

Er werd in de ochtend twee aan twee gewerkt bij de markeer oefeningen. Steadiness werd gecombineerd met apporteren terwijl de andere hond onaangelijnd zat te wachten op de beurt.

Na een paar uur geknecht te zijn, kwam de lunch als een welkome intermezzo. Lekkere broodjes met uitstekend beleg stonden klaar. Ook de overheerlijke champignonsoep van Stegeman ontbrak deze keer niet.

Het middagprogramma verliep uitstekend. De honden waren duidelijk wat rustiger en wat meer aan elkaar gewend door het ochtendprogramma.

Er werd gewerkt in twee groepen waardoor er nog meer persoonlijke aandacht was voor de combinaties. Lijnen lopen met twee keer vooruitsturen over de valplek en vooruitsturen met gebruik van de territoriumfluit in het valgebied. De groepen werden gewisseld zodat iedereen ruim voldoende aan de beurt kwam.

Na afloop werd er nog even nagepraat over de verrichtingen van de dag. Een uiterst leerzame en zonovergoten dag. De CBRN dankt Anita en Bram voor hun geduld en de duidelijke argumentatie waarmee zij de lesstof overbrachten op de deelnemers.