CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Chessendag zaterdag 18 april 2020……????????

Het is moeilijk om een verslagje te schrijven over iets dat niet is gebeurd. Over de crisistijd waarin we momenteel verkeren, is al voldoende gezegd en geschreven. Dus daarover hoeven we verder niets te vermelden.

Laten we ons maar beperken tot het prettig aanvoelende “Chessenvirus”. Soms ben ik wel eens jaloers op mijn hond, Wolf. Nooit chagrijnig. Trekt zich nergens wat van aan. Krijgt op tijd zijn “natje en zijn droogje”. Wordt voldoende afgeleid door leuke wandelingen met onderweg spannende oefeningetjes. Hoeft geen belasting te betalen en aangifte te doen. De boodschappen worden voor hem gehaald. “Meneer” wordt netjes in de auto naar zijn renlocaties gereden. Wat een mooi hondenleven heeft hij toch en als ik hem zie genieten, geniet ik ook en vergeet ik even alle vervelende dingen.

Zaterdagochtend 18 april waren Ariëtte en ik al heel vroeg in de tuin aan het werk.
Tijdens het werken in de tuin weet Wolf de bal precies vlak voor de schep neer te leggen zodat je eigenlijk niet verder kunt werken. Ok, dan toch maar weer de bal voor de zoveelste keer weggooien voor hem.

“Eigenlijk had Wolf nu in het water kunnen liggen bij De Waltakke” zo merkte ik op. We hadden ons voorgenomen om op vrijdagmiddag al naar Lochem te gaan. Ons kampement installeren, leuk kletsen met andere gearriveerde Chesseneigenaren, beetje gezellig slobberen en een hapje eten. Maar we mochten niet van Mark en Hugo!

We kunnen wel lang gaan zitten kniezen maar dat lost niks op. In 2021 gaan we in de herkansing en hopen we ons 50-jarig jubileum te kunnen vieren. De “piketpaaltjes” voor een leuk weekend zijn al een beetje uitgezet. We rekenen op een grote opkomst want 50 jaar is niet niks voor zo'n klein cluppie als de CBRN. Daar mogen we trots op zijn en er allemaal aan werken om er ook trots op te kunnen blijven.

Het positieve van deze periode is dat we ruim voldoende tijd hebben om aandacht aan onze Ches te kunnen besteden. Maak daar dankbaar gebruik van.

Heel veel sterkte iedereen en houd de rug recht!

Hartelijke groeten en heel graag tot ziens in betere tijden.
Carel Luiting Maten