CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Chessendag 21 april 2012.
 
Een jonge ches erbij van Ton en Joa, dus dat verplicht haast om naar de chessendag te gaan. Geen probleem overigens want er zijn al vele chessendagen aan vooraf gegaan, maar ik heb ook wel eens moeten overslaan, omdat dan de chessendag tegelijk viel met de jaarvergadering van de KNJV. En daar moest ik dan eigenlijk als voorzitter van een WBE wel naar toe. Meestal kwamen we dan na afloop nog even kijken.
 
Maar vandaag toch zeker wel naar de clubdag. De regen onderweg voorspelde niet veel goeds, maar ach daar trekt een ches zich toch niets van aan, Baasje misschien wel!!
 
Aangekomen in Ommen was het bij het verzamel café al een drukte van jewelste, en daar wordt het progamma uitgereikt.
Snel kijken en dan zien we, omdat we hebben ingeschreven met Pien die 11 maanden is, dat we zijn ingedeeld bij de “Jeugdproeven” en dat er 4 hondjes staan ingeschreven, en nog allemaal uit het zelfde nest ook.
Maar al snel bleek dat er door omstandigheden 2 hondjes niet waren, dus bleven we met 2 deelnemers in deze klasse over.
 
Ik had het idee dat we dan wel bij een andere groep zouden worden ingedeeld, maar wat schetst mijn verbazing, als we in het veld bij de proeven aankomen worden we ontvangen door de keurmeester, de heer Jacques Stadhouder, en 2 helpers, en die gaat ons doodleuk vertellen dat wij met ons tweeën – Ziva en Pien – de gehele ochtend met hem zullen oplopen.
Er stonden 3 proeven in het blad, en die zouden we gaan doen.
De heer Stadhouder en zijn helpers hebben ons met alle geduld door de 3 proeven geloodst, met veel uitleg bij het begin maar ook na de proeven. Een paar proeven hebben we dan ook maar 2 keer gedaan, waarbij het natuurlijk een leermoment voor de hond, maar ik vermoed ook voor de voorjager moest zijn.
Tussendoor hebben we ook nog wat gehoorzaamheidsoefeningen gedaan, met ook de nodige uitleg hierbij.
 
Aan het eind van de morgen hebben we de proeven nog geëvalueerd, en nog wat gediscussieerd over de te gebruiken commando's. Daar raak je nooit over uitgepraat.
We hebben en dan spreek ik ook namens het baasje van Ziva deze morgen veel geleerd.
 
Tot slot, organisatie geweldig dank voor de geslaagde dag en de privélessen die wij hebben gekregen.
 
Evert en Pien.