CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Chessendag 21-04-2012

EEN TIEN VOOR TAAL!!!!!!

Vandaag werd in Ommen, Overijssel de Chessen Familiedag gehouden in een schitterend, voor de vereniging nieuw terrein, ons gegund door Henk IJmker, Gerrit Schottert en uitstekend georganiseerd door Frits en Ria Swart.

Old Sam's Indian Summer (Indy) en ik waren uiteraard van de partij op deze toch wel unieke dag waar je als eigenaar van ons mooie ras tegenwoordig meer dan 50 honden met hun eigenaren kunt ontmoeten en nieuwtjes, moeilijkheden met trainingen en gezelligheid kunt delen.

Ik vond het héél jammer dat van Indy's nest uit 2010 waar 11 puppen het leven zagen maar 2 eigenaren er waren, ik had ze graag allen teruggezien maar wellicht krijgen we in Maarssen bij de Chessenreuniedag georganiseerd door onze voorzitter een herkansing. Ik hoop het wel althans.

Enfin, de Generale Repetitie in de dagen voorafgaand aan de 21ste verliep niet geheel naar wens door een slecht lopende treinreis van Rotterdam naar Laren en twee slapeloze nachten door de herrie van een stel witte pauwen van Frits die de nacht doorbrachten in een boom voor het huis en hun longen eruit schreeuwden in de nacht en een puppie die een eerste vreemde nacht, vol nieuwe geluiden, doorbracht in de logeerkamer van huize Swart en zo nodig moest laten horen dat ze héél waaks was.

Ik zei tegen Ria; “Nou Ria als deze Chessendag niet goed verloopt met zo'n Generale dan weet ik het ook niet meer. Tot nu toe hadden Indy en ik niet veel gepresteerd op een Chessendag qua werk. Met het komende KNJV-A seizoen in petto wilde ik graag zien hoe we ervoor stonden met dirigeren en werken op grotere afstanden dus ik verheugde me op de middagproeven die van MAP-A gehalte zouden zijn. Maar ja we moesten natuurlijk nog eerst de ochtendproeven goed doorlopen. Om een lang verhaal niet langer te maken dan nodig: dat lukte.

's Middags, een ver verloren apport van een eend over de Vecht die door wind en stroming behoorlijk wild was en na de eend twee eerder geschoten duiven in tegenoverliggende richting.

De eend kwam pijlsnel binnen en we kregen complimenten van de keurmeesters. De eerste duif vormde ook geen probleem want die was goed te markeren. Maar de tweede duif was een blind en Indy kon hem in eerste instantie niet vinden. Ik had al aardig wat aanwijzingen gegeven maar het lukte nog niet. Op een gegeven moment ging ze voor de derde keer op links zoeken terwijl de duif op rechts lag. Ik riep: ”andere kant” waarop Indy omkeerde en naar rechts liep. De keurmeester zei: ”Das knap dat Indy dat kan, deze hond krijgt een tien voor taal van mij”. Toen vond Indy de tweede duif ook en we konden eindelijk naar de lange sleep over water en een tweede apport van een fazant die vrij moeilijk lag onderin een stijle oever vrij ver vooruit. Ik had me erop verheugd want slepen doet Indy heel goed over het algemeen. Het lukte dan ook helemaal goed en alweer complimenten van de keurmeesters. We waren er bijna door. Zelfs de moeilijke fazant kwam vrij vlot binnen. Hoera, wat een feest!

Het begint er op te lijken dat 5 jaar training eindelijk de gehoopte resultaten begint op te leveren. Maar bescheidenheid siert de mens dus laten we niet te hoog van de toren blazen ondanks dat we de eerste prijs binnenhaalden deze dag. Bovendien hebben we Chessen dus het kan verkeren. Maar gepaste trots en goede hoop voor het A seizoen 2012 is hier op zijn plaats denk ik.

Alle mensen die hebben bijgedragen aan deze gezellige, goed georganiseerde dag héél erg bedankt en tot volgend jaar.

 

Madeleine Meijers