CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

ApMapHap-dag zaterdag 8 februari 2014

Op zaterdag 8 februari jl. werd in Laren in de Achterhoek de jaarlijkse ApMapHapdag gehouden. De datum van deze dag doet vermoeden dat de training zich afspeelde in de winter. Edoch van de winter geen spoor !

Om de deelnemende Chesseneigenaren nog meer ruimte te bieden, was voor de ingang van de deel bij Frits en Ria een grote tent geplaatst waar de koffie en chocolademelk werd uitgeschonken door een tweetal lieftallige en behulpzame dames.

Zoals gebruikelijk werd onder strakke regie van Frits precies om 9.30 uur het begin van het ochtendprogramma “aangeblazen” en werden de trainings­groepen door hem bekend gemaakt. Het was erg prettig dat er veel trainers, begeleiders en helpers aanwezig waren, zodat er relatief veel gedaan kon worden in kleine groepjes.
Zo'n dag is altijd weer een meetpunt om te testen waar sta ik nou eigenlijk met mijn trouwe viervoeter. Op zo'n dag mag je fouten maken, want anders kun je niets leren. Het gaat niet om de winst, maar om het plezier van het werken met je hondenmaatje. Ook is het heel leerzaam om te zien hoe iemand anders zijn of haar hond voorjaagt.

Het was geweldig leuk om te zien hoe de mater familias van de Chesepeake Bay Retriever Club Nederland comfortabel vanuit de auto van haar zoon, met het raam open, “de troepen inspecteerde” en genoot van het honden­werk.

Omdat mijn ApMap-groep aan de overkant van de Olde Diek aan het werk was, kon ik tussen de middag de auto van Stegeman zien aankomen. Een warme rilling maakte zich van mij meester bij de gedachte dat de overheerlijke en inmiddels bekende soepen van Stegeman zich wel eens in die wagen konden bevinden…..
Dat bleek juist en de Hap van deze dag was weer smullen !!

Na zo'n gezellige middagpauze is het altijd weer even op gang komen. In tegenstelling tot het ochtendprogramma stond onze groep deze keer in het open veld. Er werd eerst waterwerk gedaan: hond over de brede beek sturen en apport oppikken. Daarna in het open veld markeeroefeningen op afstand en tot slot het lopen van een 400 meter lange sleep. Het waterwerk leek verder te gaan in het weiland, want dat was veranderd in een groot moeras.

Tegen een uur of vier begonnen de honden de kop vol te krijgen en werd de terugreis van het Schipbeek naar de Olde Diek aanvaard.
Eenmaal terug op locatie bleek dat Thijs van Leeuwen gelukkig weer zijn overheerlijke eigen gebrouwen Sloe Gin had meegenomen waardoor het bloed weer sneller begon te stromen.
Al snel sloeg de rozigheid en ook de gezelligheid toe.
Voorzitter, Frans Smeets, bedankte alle instructeurs, begeleiders en helpers die hun bijdrage hadden geleverd aan een zeer geslaagde dag ! Ondergetekende bedankte Ria en Frits voor hun inzet !

De leden, die nog niet eerder aan dit gezellige en leerzame evenement deelnamen, zou ik willen aansporen om eens een keer te komen kijken en te zien hoe leuk het is om - zonder wedstrijddruk – tijdens een gezellige, “winterse” dag met andere leden te trainen, te genieten van heerlijke happen en rozig na te praten !

De volgende gelegenheid is de Chessendag 12 april in Lochem.

Wat mij betreft: graag tot ziens !

Carel Luiting Maten