CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 

Verslag Workingtest CBRN 2019 Laren:

Onder prachtige weersomstandigheden met een warm herfstzonnetje werd zaterdag 26 oktober de jaarlijkse workingtest in Laren gehouden in het gebied rondom en bij de ijsbaan Roowinkel.

Vooraf moesten de hondjes eerst nog even gecheckt worden door de dierenarts. Deze editie werden de viervoeters vakkundig, behendig en snel door Gondje van Zinnicq Bergmann onderzocht. Hierdoor konden we op tijd starten met de diverse testen.

Een mooi aantal deelnemende voorjagers beproefden het geluk met hun hond en zichzelf tijdens de, wederom aantrekkelijk, uitgezette proeven.

Naast de vele Nederlandse voorjagers, waren onze Duitse vrienden ook weer goed vertegenwoordigd. Ook mochten wij een deelnemer uit België en zelfs uit Griekenland begroeten die de weg naar de ijsbaan wisten te vinden. Waar een klein clubje groot in kan zijn!

Twee jaar na de invoering van de Hans Hoefsloot Wisseltrofee ging de trofee dit jaar er voor het eerst uit voor de best werkende Ches. Uitgangspunt voor het behalen van deze trofee: deelname aan de clubdiplomadag en de workingtest van de CBRN. Degene die het hoogst eindigt met het totaal van deze twee jachthonden evenementen mag de trofee in ontvangst nemen.
De gelukkige winnaar werd Dominique Deguelle met zijn liefhebbende Petter (dat is zijn hond).

De prijsuitreiking was ook een zonnige afsluiting. Omdat bij de workingtest de punten pas achteraf bekend gemaakt worden, was de spanning op de gezichten goed af te lezen wat de uiteindelijke score zou zijn.

Na afloop werd er met de keurmeesters en helpers in de nazit en onder de warme maaltijd nog even nagepraat over het verloop van de dag.

Wij bedanken alle medewerkers, landeigenaren en onze sponsor Fokker Diervoeders dat zij hebben bij gedragen aan de geslaagde workingtest 2019!

Tot ziens op de ApMapHap-dag in februari 2020.

Carel Luiting Maten