CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 


ApMapHap-dag 2020

De Olde Diek in Laren vormde op zaterdag 8 februari het decor van een druk spektakel van bezige Chesseneigenaren. Een bruine zweem van harige Chessen kleurde omgeving. Het was weer zo ver! Het eerste evenement in het nieuwe jaar van de CBRN.

De ontvangst was vanaf 9.00 uur echter de meeste deelnemers waren er al. Koffie met krentenwegge om nog beter wakker te worden was ruim voldoende aanwezig.

Ook deze keer waren er weer nieuwe gezichten, o.a. uit Paderborn en Wiesbaden. Kandidaat-Chesseneigenaren die kwamen kijken hoe de hond in een gesimuleerde jachtpraktijk de werkzaamheden verricht. Meteen al bij de kennismaking was men onder de indruk over de gastvrije wijze van ontvangst en de locatie in Laren.

Exact om 9.30 uur werd begonnen met de bekendmaking van de groepsindelingen. Vervolgens waaierde men uit over de diverse trainingslocaties.

De AMH-dag is altijd weer een mooi moment om met de Ches te trainen en om de hond weer een beetje in het gareel te krijgen.

Ondergetekende was bezig nabij de ijsbaan Roohwinkel. Een prachtige omgeving waarin getraind werd op markeren, de sleep lopen in combinatie met waterwerk. Als je zo intensief aan het werk bent, vliegt de tijd voorbij. Nadat we klaar waren meteen in de auto terug naar de Olde Diek want het is jammer als iemand anders jouw soep aan het consumeren is.

Onze vaste waarden, Alie en Thijs van Leeuwen, moesten het deze keer laten afweten maar hun producten daarentegen waren in voldoende mate aanwezig. Bij het welkomstwoord werd de deelnemers verteld dat ze niet met lege handen naar huis mochten gaan. Kennelijk was men hierdoor zwaar onder de indruk want alle aangeleverde artikelen waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook een nieuw product in de vorm van verse worst gemaakt van wildzwijn en reevlees vond gretig aftrek.

Vanwege de aangename buitentemperatuur kostte het niemand moeite om weer te beginnen aan het middagprogramma. Dit was wel de warmste AMH-dag ooit vergeleken bij voorgaande edities.

Op een gegeven moment hadden de hondjes de kopjes vol! De aandacht verslapt dan wat zowel bij hond als baas. Een hele dag zo intensief trainen kost toch wel een hoop energie.

In de middag trainde onze groep aan de overkant van de Olde Diek. Dus één keer omvallen en je bent direct bij de licht alcoholische versnaperingen.

Moe maar voldaan arriveerde iedereen weer om nog een afsluitende borrel te nemen en na te praten over de ervaringen van de die dag. Uiteraard werd er ook nog even geëvalueerd met de gasten. Dolenthousiaste reacties en blij dat ze deze dag mee konden maken. De keuze was gedurende de dag gemaakt het wordt een Ches………….

In het slotwoord bedankte de voorzitter alle instructeurs, helpers en vrijwilligers voor hun bereidheid om de AMH-dag wederom te doen slagen.

Een speciaal dankwoord aan de familie Swart die hun huis en land ter beschikking hadden gesteld. De deur stond letterlijk voor iedereen open!


“De kop is er af” en de basis is gelegd om weer een goed, gezellig en leerzaam jaar in te gaan.

Op zaterdag 18 april gaan we er weer vol tegenaan op de jaarlijkse Chessendag bij de Waltakke in Lochem.


Alle foto's van deze dag zijn te vinden op https://www.chesapeakebayretrieverclubnederland.nl/foto.htm

en bestellen kan via

https://www.oypo.nl/nl/fotojacht


Heel graag tot ziens.


Carel Luiting Maten