CHESAPEAKE BAY RETRIEVER Club Nederland
 


 

 

  home

  informatie

  fokkerij

  nieuws

  foto`s

  contact

  links
 


 


CBRN: Hoe het begon en …………………………….…….. 50 jaar later!

In december 2017 sprak ik uitgebreid met Tineke Antonisse over het ontstaan van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland. Tineke werd gedurende dit gesprek steeds enthousiaster en joliger om te vertellen over hoe het er toen aan toe ging.

De optekening van dit artikel over het begin van de CBRN komen dus uit Tineke's verhalenkoker.

Met name de oudere leden onder ons zullen zich ongetwijfeld nog wel de naam Arnold van der Wal herinneren. Arnold was toentertijd een grote bekende in de jachtwereld en schreef vele artikelen onder de schrijversnaam Cartouche. Bovendien was hij toen ook al de eigenaar van een Ches.

Het was diezelfde Arnold van der Wal die het initiatief nam om een dag te organiseren voor alle toenmalige Chesseneigenaren in Nederland. Hij regelde een prachtige locatie bij het Uddelmeer op de Veluwe waar niet alleen lekker met z'n allen getraind kon worden maar hij zorgde ook voor de borrel aan het einde van de dag.

De afsluitende borrel van deze “Chessendag” eindigde met de nodige joligheid, scherts en luim met als gevolg dat de als borrelhap bedoelde kippenpootjes hoog door de lucht vlogen.

Deze uiterst gezellige bijeenkomst was wel de aanzet tot de formele oprichting van de CBRN in februari 1971.

Wat zijn wij dan thans brave en voorbeeldige leden! Maar de signatuur van de club is steeds dezelfde gebleven. De liefde voor en betrokkenheid bij het ras, de speciale aandacht voor het fokken van goede pups, de gezonde rivaliteit tijdens de wedstrijden, de onderlinge gezelligheid en niet te vergeten de actieve deelname van onze Chessenleden bij de evenementen.

Het weekend van 17 en 18 april 2021 had het hoogtepunt moeten zijn in ons CBRN-jaar maar helaas dwarsboomt het coronavirus ons jubileum-evenement.

Echter het “Chessenvirus” is er altijd geweest en zal er altijd blijven!

De planning is om in 2022, als iedereen is gevaccineerd en het verantwoord is, ons 50-jarig bestaan te vieren.

Graag willen we, ter illustratie, wat foto's bijvoegen om het geheugen weer wat op te frissen van de activiteiten van de CBRN want het is alweer te lang geleden dat we elkaar hebben gesproken en gezien. Al was het maar om de gezichten niet te vergeten.

Het verlangen is groot om elkaar weer in clubverband te ontmoeten want er valt, over en weer, veel aan verhalen uit te wisselen.

Heel graag tot ziens.

Carel Luiting Maten

Namens alle bestuursleden

Klik op de foto voor een groter formaat.